Eisprong berekenen

Hoe eisprong berekenen?

Veel vrouwen die zwanger willen worden, willen graag hun eisprong berekenen. Zij willen immers weten wanneer zij het meest vruchtbaar zijn en dus de grootste kans hebben om zwanger te worden. Er zijn twee manieren om de eisprong te berekenen: u kunt zelf de eisprong berekenen, maar u kunt ook een ovulatietest aanschaffen.

Zelf ovulatie berekenen

Zoals u reeds op onze website heeft kunnen lezen, bedoelen we met eisprong hetzelfde als met ovulatie. Vandaar dat we ook kunnen spreken van ovulatie berekenen. Wanneer u een regelmatige menstruatiecyclus heeft, kunt u eenvoudig en relatief nauwkeurig zelf uw ovulatie berekenen. De eisprong berekenen wordt echter een stuk lastiger wanneer u een onregelmatige menstruatiecyclus heeft.

Wanneer uw menstruatiecyclus regelmatig is, is de eisprong makkelijk te berekenen. De ovulatie vindt namelijk zo’n 14 dagen voor de menstruatie plaats. De gemiddelde menstruatiecyclus is 28 dagen, maar natuurlijk kunt u daar van afwijken. Indien u daar flink van afwijkt, kunt u beter uw ovulatie berekenen aan de hand van een ovulatietest.

Ovulatie berekenen met ovulatietest

Sommige vrouwen hebben een zeer onregelmatige menstruatiecyclus, waardoor het lastig is om de eisprong te berekenen. U kunt dan besluiten om het gemiddelde over de afgelopen 6 maanden te gebruiken in de berekening, maar een ovulatietest kopen is een beter alternatief.

Een ovulatietest kan u namelijk zeer nauwkeurig vertellen wanneer uw eisprong plaatsvindt. U weet zo op welke dagen u het meest vruchtbaar bent, zodat u dan geslachtsgemeenschap kunt hebben. Op deze manier heeft u dus de grootste kans om zwanger te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *